Spenótos tészta (Budai Péter)
1/2 kg spenót
1/2 kg fusili tészta
1db kis Feta sajt (Fitaki)
1/2 L főző v. sima tejszín
7 gerezd duci fokhagyma
só tésztához 3-4 e.k.,
bors
kevés olaj
A nyeles teflon tepsibe olajat öntünk. A fagyasztott spenótot bele tesszük, kevergetni folyamatosan amíg a el nem olvad. Sót, borsot beletenni. A sóból 1 kiskanállal kell beletenni, mert a feta is sós. Kóstolással ellenőrizzük.
A párolóedénybe vizet teszünk a 4. luksorig töltjük vízzel, sót beleteszünk, össze keverjük a sót amíg elolvad, tésztát bele, kevés étolajat, fedőt rá, időnkét a kóstolni a tésztát hogy puha e.
A spenóthoz hozzáadni a fetát, kis részletekbe, a tejszínt beleönteni. Amikor a tészta megpuhult beleönteni a tepsibe és a szósszal egybekeverni.