Spenótos tészta (Budai Péter)

spenot11.jpg

1/2 kg spenót

1/2 kg fusili tészta

1db kis Feta sajt (Fitaki)

1/2 L főző v. sima tejszín

7 gerezd duci fokhagyma

só tésztához 3-4 e.k., 

bors

kevés olaj

A nyeles teflon tepsibe olajat öntünk. A fagyasztott spenótot bele tesszük, kevergetni folyamatosan amíg a el nem olvad. Sót, borsot beletenni.  A sóból 1 kiskanállal kell beletenni, mert a feta is sós. Kóstolással ellenőrizzük.

A párolóedénybe vizet teszünk a 4. luksorig töltjük vízzel, sót beleteszünk, össze keverjük a sót amíg elolvad, tésztát bele, kevés étolajat, fedőt rá, időnkét a kóstolni a tésztát hogy puha e.

 A spenóthoz hozzáadni a fetát, kis részletekbe, a tejszínt beleönteni. Amikor a tészta megpuhult beleönteni a tepsibe és a szósszal egybekeverni.spenot22.jpg

spenot33.jpg