Máglyarakás
Hozzávalók:
10 db szikkadt zsemle (ez lehet kifli is, és van, aki kaláccsal készíti)
A tejes masszához:
8-9 dl tej,
2 biocitrom reszelt héja,
1 vaniliás cukor
5 db tojás sárgája,
20 dkg cukor
rum
A töltelékhez:
1,5 kg alma (ez lehet több is, ki hogy szereti), fahéj, 20 dkg darált dió, 5 dkg cukor mazsola
A habhoz:
5 db tojás fehérje, 20 dkg cukor, baracklekvár
Elkészítés:
A zsemléket 1 cm vastagságúra felszeleteljük.
A tejbe reszeljük a citrom héját, hozzáadjuk a vanília kikapart magjait (vagy a vaníliás cukrot), és felforraljuk.
A cukrot a tojások sárgájával kikeverjük,
és lassan hozzáadjuk a forralt tejet is, ezt közben egy habverővel elkeverjük.
A tejes masszával leöntjük a zsemlekarikákat, és hagyjuk állni, amíg az almákat elkészítjük.
Az almákat meghámozzuk, magházát kivágjuk és uborkagyalun szép vékonyra szeleteljük.
Egy tepsit kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, és alulra fektetjük a fele zsemlét, erre tesszük az almát, amit megszórunk fahéjjal.
Félig megsütjük, majd a felvert tojáshabbal megkenjük és készre sütjük.
Olvass tovább: https://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/dios-maglyarakas/