Máglyarakás

maglyarakas11.jpg

Hozzávalók:

10 db szikkadt zsemle (ez lehet kifli is, és van, aki kaláccsal készíti)

A tejes masszához:

8-9 dl tej,

2 biocitrom reszelt héja,

1 vaniliás cukor

5 db tojás sárgája,

20 dkg cukor

rum

A töltelékhez:

1,5 kg alma (ez lehet több is, ki hogy szereti), fahéj, 20 dkg darált dió, 5 dkg cukor mazsola

A habhoz:

5 db tojás fehérje, 20 dkg cukor, baracklekvár

Elkészítés:

A zsemléket 1 cm vastagságúra felszeleteljük.
A tejbe reszeljük a citrom héját, hozzáadjuk a vanília kikapart magjait (vagy a vaníliás cukrot), és felforraljuk.

A cukrot a tojások sárgájával kikeverjük,
és lassan hozzáadjuk a forralt tejet is, ezt közben egy habverővel elkeverjük.
A tejes masszával leöntjük a zsemlekarikákat, és hagyjuk állni, amíg az almákat elkészítjük.

Az almákat meghámozzuk, magházát kivágjuk és uborkagyalun szép vékonyra szeleteljük.

Egy tepsit kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, és alulra fektetjük a fele zsemlét, erre tesszük az almát, amit megszórunk fahéjjal.

Félig megsütjük, majd a felvert tojáshabbal megkenjük és készre sütjük.

Olvass tovább: https://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/dios-maglyarakas/