Vargabéles
200dkg cérnametélt
1/2 kg zsíros tehéntúró
15 dkg vaj
4-5 tojás
15dkg (por)cukor
fél bögre mazsola
vaniliáscukor
citromhéj
6db réteslap
3dl tejföl
A cérnametéltet kifőzzük, előtte összetörjük kisebb darabokra, leszűrjük, félretesszük hűlni.
A vajat megolvasztjuk, a cukorral kikeverjük, a tojások sárgájával, ízesítőkkel, tejföllel összedolgozzuk. A túrót összetörjük, ebbe beletesszük. A mazsolát forró vízben puhára készítjük, majd lecsurgatás után a masszával összekeverül.
A tojásfehérjét a Moulinexben felverjük és óvatosan a összekeverük spaklival és a tésztával együtt.
Mélyebb sütőlapot kivajazzuk olvasztott vajjal, majd 3db réteslap réteget beletesszünk úgy hogy közte vaj legyen.

A masszát rátesszük és elegyenlítjük. A másik 3 réteslapot az előzőekhez hasonlóan helyezzük bele vajjal a rétegek között.
A tetejét is megvajazzuk és 200 fokos sütőben sütjük 40-60 percig amíg zsemleszínű nem lesz. A sütőbe vizet teszünk, légkeringtetés, a tepsit középre helyezni.
Savanyú lekvárral és porcukorral fogyasztjuk.