Vargabéles

vargabeles11.jpg

200dkg cérnametélt

1/2 kg zsíros tehéntúró

15 dkg vaj

4-5 tojás

15dkg (por)cukor 

fél bögre mazsola

vaniliáscukor

citromhéj

6db réteslap

3dl tejföl

A cérnametéltet kifőzzük, előtte összetörjük kisebb darabokra, leszűrjük, félretesszük hűlni.

vargabeles22.jpg

A vajat megolvasztjuk, a cukorral kikeverjük, a tojások sárgájával, ízesítőkkel, tejföllel összedolgozzuk. A túrót összetörjük, ebbe beletesszük. A mazsolát forró vízben puhára készítjük, majd lecsurgatás után a masszával összekeverül.

vargabeles33.jpg

 

vargabeles44.jpg

vargabeles66.jpg

A tojásfehérjét a Moulinexben felverjük és óvatosan a összekeverük spaklival és a tésztával együtt.

vargabeles55.jpg

 

vargabeles77.jpg

 Mélyebb sütőlapot kivajazzuk olvasztott vajjal, majd 3db réteslap réteget beletesszünk úgy hogy közte vaj legyen.

vargabeles88.jpg
A masszát rátesszük és elegyenlítjük. A másik 3 réteslapot az előzőekhez hasonlóan helyezzük bele vajjal a rétegek között. 

A tetejét is megvajazzuk és 200 fokos sütőben sütjük 40-60 percig amíg zsemleszínű nem lesz. A sütőbe vizet teszünk, légkeringtetés, a tepsit középre helyezni. 


vargabeles99.jpg

Savanyú lekvárral és porcukorral fogyasztjuk.