Krumplisaláta

krumplisalata1.jpg

Hozzávalók:

- 2kg kiflikrumpli

- 2 nagyfej lilahagyma

- 1/2 L csontlé 

- 10 ek almaecet

- 20 ek étolaj

-  2-3 teáskanál mustár

- 1 teáskalnál szárított tárkony

- só, bors

 salatakrumpli2.jpg

Sós vízben megfőzzük a krumplit héjában. Ha megpuhult szedjük le a héját még melegen.

Ki kell hűteni. Amíg hűl a hagymát felkockázzuk. Tálban összekeverjük az almaecetet, mustárt, sót, borsot.

salatakrumpli5.jpg

salatakrumpl3.jpg

A krumplit felkarikázzuk egy nagy tálba. Az alaplét felforraljuk és a tárkonyt beletesszük, az egészet a hagymára  öntjük.

salatakrumpli4.jpg

Ezt a hagymás levet a krumplira öntjük azután az olajos öntetet és összekeverjük. Hűtőbe tesszük legalább 2 órára (1 éjszakára) hogy az ízek összeérjenek.