Krumplisaláta
Hozzávalók:
- 2kg kiflikrumpli
- 2 nagyfej lilahagyma
- 1/2 L csontlé
- 10 ek almaecet
- 20 ek étolaj
- 2-3 teáskanál mustár
- 1 teáskalnál szárított tárkony
- só, bors
Sós vízben megfőzzük a krumplit héjában. Ha megpuhult szedjük le a héját még melegen.
Ki kell hűteni. Amíg hűl a hagymát felkockázzuk. Tálban összekeverjük az almaecetet, mustárt, sót, borsot.
A krumplit felkarikázzuk egy nagy tálba. Az alaplét felforraljuk és a tárkonyt beletesszük, az egészet a hagymára öntjük.
Ezt a hagymás levet a krumplira öntjük azután az olajos öntetet és összekeverjük. Hűtőbe tesszük legalább 2 órára (1 éjszakára) hogy az ízek összeérjenek.