Erdélyi padlizsánkrém
A padlizsánokat fatüzelésű grillezőn megsütjük, hosszabb szárú egyforma darabokat kell venni. Feketére sütjük, fa vagy más (de nem fém) késsel leszedjük az égett héjat.
A majonézkrémhez:
3db tojássárgáját forró gőzön folyamatosan kevergetni amíg "csípős" nem lesz. Ezt az ujjunkkal ellenőrizni kell!
Ha megfelelő, az edényt hideg vízben ki kell hűteni.
Olajjal kikeverni a Kenwoodban, só, bors és 1,5 kávéskanál mustár kell bele.
Pici borecet és mogyoróolaj.
2-3db. kis gerezd fokhagymát és 1db. kis lila/vöröshagymát bele kell reszelni.
Az egészet a géppel összedolgozzuk és a füstölt padlizsánkrémet beleforgatjuk spatulával.
Pirítóskenyérrel a legjobb.