Erdélyi padlizsánkrém

padlizsankrem2.jpg

A padlizsánokat fatüzelésű grillezőn megsütjük, hosszabb szárú egyforma darabokat kell venni. Feketére sütjük, fa vagy más (de nem fém) késsel leszedjük az égett héjat.

A majonézkrémhez:

3db tojássárgáját forró gőzön folyamatosan kevergetni amíg "csípős" nem lesz. Ezt az ujjunkkal ellenőrizni kell!
Ha megfelelő, az edényt hideg vízben ki kell hűteni.

Olajjal kikeverni a Kenwoodban, só, bors és 1,5 kávéskanál mustár kell bele.
Pici borecet és mogyoróolaj.
2-3db. kis gerezd fokhagymát és 1db. kis lila/vöröshagymát bele kell reszelni.
Az egészet a géppel összedolgozzuk és a füstölt padlizsánkrémet beleforgatjuk spatulával.

Pirítóskenyérrel a legjobb.

tojasproba1.jpgtojasvizgozon11.jpgtojasvizgozon22.jpgtojaskihutes1.jpgmajonez11_1.jpgmajonez33_1.jpgmajonez22_1.jpgpadlizsankrem1.jpg