A túrót, tojást és az összes hozzávalót botmixerrel dolgozzuk össze.
A kakaós részhez a szétválasztott tojásfehérjét a Moulinexben tesszük és csak akkor verük fel, amikor a másik már majdnem kész.
A lisztet, sütőport és a kakaóport összkeverjük és egy szitán áttörjük.
A tojássárgákat a Kenwoodban elkezdjük felverni. A cukrot hozzáadagoljuk, és a mikor már fehéredik a keverék, akkor óvatosan az olajat és tejet hozzáöntjük. Ezután a kakaós liszt jöhet. Evőkanalanként adagoljuk hogy homogén legyen , ne legyen csomós.
Amikor a fehérje is felverődött, az 1/3 részét a kakaós masszához tesszük és kézzel összekeverjük. A maradék nagyobb fehérjerész óvatosan beleforgatjuk, de ne törjük nagyon össze.
A tepsibe sütőpapírt teszünk, alját megolajozzuk kicsit hogy ne jöjjön fel a papír. Ebbe kell beleönteni a kakaós masszát.
A túrós részt kiskanállal belepötyögtetjük, egyenletesen eloszlatva.
A sütőt 150 fokra előmelegítjük 5 percre a pötyögtetés közben. 2 polcon 40 perc sütés alatt kész. Ki kell hűteni némileg, jó hozzá a baracklekvár.