Juhtúrós pogácsa (Kizmann Valéria)
- 70 dkg finomliszt
- 50 dkg vaj v. margarin
- 3 púpos kávéskanál só
- 50 dkg tehéntúró (vagy juhtúró)
- 2 egész tojás
- 2 tojássárgája
- 4 dkg élesztő
- 1.5 kispohár tejföl
a lisztbe a sót beletesszük és a vajjal elmorzsoljuk,
a tojások a tejföllel és az élesztővel el kell keverni, majd a túróval összeturmixolni.
Dagasztógépbe kell kidagasztani, jó ha egy éjszakát a hidegen pihentetjük.
Sütőbe 250ml vizet önteni még hideg állapotban, 5 perc előmelegítés után 200C fokon 20-25 perc sütés a 2. polcon.
A 2. tepsi sütése előtt kicsit ki kell hűteni a sütőt, újabb vizzel feltölteni a gőz miatt.