Juhtúrós pogácsa (Kizmann Valéria)

pogi0.JPG

  • 70 dkg finomliszt
  • 50 dkg vaj v. margarin
  • 3 púpos kávéskanál só
  • 50 dkg tehéntúró (vagy juhtúró)
  • 2 egész tojás
  • 2 tojássárgája
  • 4 dkg élesztő
  • 1.5 kispohár tejföl

 a lisztbe a sót beletesszük és a vajjal elmorzsoljuk,

a tojások a tejföllel és az élesztővel el kell keverni, majd a túróval összeturmixolni.

Dagasztógépbe kell kidagasztani, jó ha egy éjszakát a hidegen pihentetjük.

Sütőbe 250ml vizet önteni még hideg állapotban, 5 perc előmelegítés után 200C fokon 20-25 perc sütés a 2. polcon.

A 2. tepsi sütése előtt kicsit ki kell hűteni a sütőt, újabb vizzel feltölteni a gőz miatt.

pogi2.jpeg

pogi3.jpeg

pogi4.jpeg