A lisztbe beleteszük a sót és a szódabikarbónát és a ligával elmorzsoljuk. A tojásokat a tejföllel és a cukorral elkeverjük, (citromot is bele) majd az egészből tésztát gyúrunk.
A tepsibe sütőpapírt teszünk (alatta zsírral odaragasztjuk a papírt) és a tésztát kinyújtva beletesszük. Tojásfehérjével megkenjük a tésztát, majd megszórjuk édesmorzsával (kiflimorzsa is jó) és darált dióval.
A jól megmosott és lecsurgatott ribizlit vastagon rátesszük, megszórjuk fahéjjal és cukorral.
Előmelegített sütőben 180 fokon 1/2 óráig sütjük amíg a széle zsemleszínű lesz. Felverünk kb. 5 tojás fehérjét (maradék is lehet), tojásonként 5dkg cukrot teszünk bele. Rákenjük a ribizlire és kis lángon a hab színesedéséig sütjük.