Ribizlis habos sütemény

ribizlis33.jpg

Nagy tepsihez:

30dkg cukor

60 dkg liszt

4 kisebb tojás sárgája

1 liga margarin

2 kávéskanál szódabikarbóna

1 pohár tejföl

pici só és citromlé

A lisztbe beleteszük a sót és a szódabikarbónát és a ligával elmorzsoljuk.
A tojásokat a tejföllel és a cukorral elkeverjük, (citromot is bele) majd az egészből tésztát gyúrunk.

A tepsibe sütőpapírt teszünk (alatta zsírral odaragasztjuk a papírt) és a tésztát kinyújtva beletesszük.
Tojásfehérjével megkenjük a tésztát, majd megszórjuk édesmorzsával (kiflimorzsa is jó) és darált dióval.

A jól megmosott és lecsurgatott ribizlit vastagon rátesszük, megszórjuk fahéjjal és cukorral.

Előmelegített sütőben 180 fokon 1/2 óráig sütjük amíg a széle zsemleszínű lesz.
Felverünk kb. 5 tojás fehérjét (maradék is lehet), tojásonként 5dkg cukrot teszünk bele.
Rákenjük a ribizlire és kis lángon a hab színesedéséig sütjük.

ribizlis22.jpg