Nektarinos süti

 nektarin15.jpg

A sütihez:

  • 6db nektarin
  • 5db tojás (közepes, M-es méretű
  • 250g kristálycukor
  • 250 ml étolaj
  • 175g natúr joghurt
  • 1 ek. citromlé, citromhéj
  • 250g finomliszt
  • citromhéj
  • 15g sütőpor
  • 2 ek. holland kakaópor

 

 A tetejére:

  • 2 ek. porcukor

Tojásfehérjét felverjük cukorral, majd hozzáadjuk a sárgáját. A citromlét az elején kell beletenni, a cukrot folyamatosan adagolva, részletekben öntjük bele.
Beletesszük a tojássárgáját, egyenként adagolva.
Beletesszük az olajat, a joghurtot majd alaposan elkeverjük.
Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd az egészet összeforgatjuk.

 Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a massza 2/3-ad részét beleöntjük. Nálam a tepsi mérete: 28x19cm és 7cm magas.

A maradék masszába belekeverjük a kakaóport, majd azt is a tepsibe öntjük.

Megszórjuk a kockára vágott nektarinnal, és hideg sütőben rakjuk a tepsit az 1. polcra.
Előtte a hideg sütő víztárolójába 1,5 dl vizet öntünk.
A sütés idő kb. 45 perc 160 C fokon (tűpróbával ellenőrizzük). Infra beállítás légkeveréssel, előmelegítés nincs.

 suti2.jpg

suto2.jpg

tepsi2.jpg

nektarin10.jpg

nektarin11.jpg

nektarin12.jpgnektarin13.jpgnektarin14.jpg