Nektarinos süti
A sütihez:
- 6db nektarin
- 5db tojás (közepes, M-es méretű
- 250g kristálycukor
- 250 ml étolaj
- 175g natúr joghurt
- 1 ek. citromlé, citromhéj
- 250g finomliszt
- citromhéj
- 15g sütőpor
- 2 ek. holland kakaópor
A tetejére:
- 2 ek. porcukor
Tojásfehérjét felverjük cukorral, majd hozzáadjuk a sárgáját. A citromlét az elején kell beletenni, a cukrot folyamatosan adagolva, részletekben öntjük bele.
Beletesszük a tojássárgáját, egyenként adagolva.
Beletesszük az olajat, a joghurtot majd alaposan elkeverjük.
Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd az egészet összeforgatjuk.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a massza 2/3-ad részét beleöntjük. Nálam a tepsi mérete: 28x19cm és 7cm magas.
A maradék masszába belekeverjük a kakaóport, majd azt is a tepsibe öntjük.
Megszórjuk a kockára vágott nektarinnal, és hideg sütőben rakjuk a tepsit az 1. polcra.
Előtte a hideg sütő víztárolójába 1,5 dl vizet öntünk.
A sütés idő kb. 45 perc 160 C fokon (tűpróbával ellenőrizzük). Infra beállítás légkeveréssel, előmelegítés nincs.